Galerie Ogygia ontleent haar naam aan de Griekse Mythologie Impressie collectie Ogygia Impressie collectie Ogygia Impressie collectie Ogygia

In de ‘Odyssee’ van dichter Homerus staat Ogygia omschreven als het eiland waar Odysseus werd vastgehouden door nymf Calypso voordat hij kon terugkeren naar zijn geliefde op Ithaka.
Het ‘oog’ in het logo staat voor ‘oog voor kunst’ en bovendien betekent oog, als in Schiermonnikoog, eiland…

Bij galerie Ogygia kunt u genieten van een wisselende collectie schilderijen, etsen, giclées en keramiek van verschillende kunstenaars uit alle windstreken van het land. Allemaal met een link naar het eiland. Daarnaast biedt de galerie een diversiteit aan artikelen aan die ambachtelijk zijn gemaakt. Zoals mondgeblazen glaswerk, uniek aardewerk met een bijzondere achtergrond, zilveren ringen en oorbellen met edelstenen, Vietnamees lakwerk en nog veel meer. Tevens hebben wij een uitgebreide collectie kunst kaarten, kunst kalenders en agenda’s. Coba Harthoorn en Klaske Noordenbos ontvangen u graag in de galerie, waar u geheel vrijblijvend en zo vaak als u wilt kunt binnenlopen. De collectie wisselt regelmatig, dus er is altijd iets nieuws te ontdekken.