Hendrik Dijk

Hendrik Dijk is geboren en getogen in Oostmahorn, waar zijn vader Sjoerd Dijk opstapper was op de reddingsboot Insulinde.
In zijn tienerjaren verhuisde het gezin naar Schiermonnikoog, waar hij naar de ULO ging, het gebouw waar nu Galerie Ogygia is gevestigd.

In de zestiger jaren studeerde hij op de Gerrit Rietveld Academie, waarna hij is gaan reizen en uiteindelijk in de Verenigde Saten terecht kwam. Daar heeft hij zijn Master in Fine Arts gehaald op de New York Academy of Art. Zijn werk is geëxposeerd in New York , Woodstock en ander locaties in de Hudson Valley. In 2012, na dertig jaar in Kingston New York te hebben gewoond en gewerkt is hij permanent teruggekeerd naar Nederland.

“Het landschap van Schiermonnikoog en noord oost Friesland zit in mijn ziel. Misschien omdat ik zo lang in het buitenland heb gewoond, dat ik de schoonheid ervan anders en dieper ervaar dan wanneer ik hier altijd zou hebben gewoond. Een sloot of een slenk die als een lichtblauw lint door het landschap snijdt: het vertegenwoordigt duizenden jaren van leven, vreugde en verdriet, geboorte en dood”. Het verandert totaal in stemming van het ene moment naar het andere. Ik heb veel prachtige landschappen gezien in het buitenland, maar niets raakt me zo diep als het landschap hier”.