Doet Boersma

Schilderexpressie in landschappen en tekenlessen.

Doet Boersma, landschapsschilder uit Friesland exposeert weer op Schier. De doeken onstaan plein air én in haar eigen atelier in Leeuwarden. Als schilder heeft ze haar sporen zeer zeker verdient, menigeen kent het kleurrijke of juist ingetogene maar altijd expressieve werk. De collectie die in galerie Ogygia te zien is, toont in variëteiten, de kracht van de natuur. Omdat Doet zelf graag in de natuur werkt en
teken / schilderdocent is, heeft galerie Ogygia 2 teken-wandel-tochten met haar afgesproken, zodat bezoekers haar enthousiasme voor het buiten tekenen leren delen.

Teken-wandel-tocht
Tijdens deze dag leer je het tekenen van bomen, het onderscheiden en tekenen van silhouetten in het landschap en diepte creëren in de tekening. Je leert hoe je verschillende onderwerpen aan kunt pakken en ook wat handig is om mee te nemen onderweg. We werken buiten, met verschillende tekenmaterialen. Met regen zoeken we afdaken en schuren op, zodat we het landschap vanuit de beschutting kunnen zien en tekenen. De wandeltocht is niet lang, hooguit in totaal 4 km, omdat we steeds stilstaan /zitten om te tekenen. Na deze dag ken je de beginselen van het buiten tekenen: handig voor op vakantie!

Deze tocht is geschikt voor (absolute) beginners en gevorderden en vindt plaats op donderdag 16 augustus. De eerste tocht heeft al succesvol plaatsgevonden.
De dag start om 10.30 uur met koffie of thee bij galerie Ogygia en eindigt rond 16.00 uur.
De kosten voor deze dag zijn € 65,- per persoon inclusief een schetsboek met harde kaft en Doet Boersma neemt alle benodigde tekenmaterialen mee zodat je die kunt uit proberen.
Neem voor onderweg een (water)dichte jas, fototoestel, flesje drinken en een lunchpakketje mee. Eventueel een licht opvouwbaar visserskrukje.
Geef je op via mail of bel. zie onze contactgegevens.